Ce pantofi se poartă la teatru? Iată sfaturile stiliștilor

Dress code-ul pentru teatru s-a schimbat de-a lungul anilor. Cu toate acestea, merită să vă bazați pe câteva reguli simple, care vă vor face să arătați bine, cu ținute de bun gust – fără să simțiți că nu vă potriviți cu restul audienței. Cum să ne îmbrăcăm la teatru? Ce pantofi să alegem? Familiarizați-vă cu sfaturile stilistului și vedeți cum să vă îmbrăcați în mod corespunzător.

Vestimentația de teatru nu trebuie să se închidă într-un cadru rigid. Află cum să-i dați un caracter unic folosind pantofii potriviți.

Scoate tocurile înalte din dulap Teatrul are un dress code elegant. Cu toate acestea, eleganța contemporană, în comparație cu cea de acum câteva decenii, este mai puțin riguroasă, deci nu trebuie să alegi o rochie de gală sau o ținută în culori serioase. Pantalonii tip țigaretă, un trench, o cămașă cu manșete suflecate, o eșarfă de mătase și tocuri înalte vor forma o ținută perfectă de teatru.

Sfatul stilistului:

În cazul în care ai gambe mai groase, optează pentru o pereche de pantofi cu toc gros. Asortează-i cu o pereche de pantaloni ușor largi, care acoperă parțial sau total încălțămintea. O astfel de ținută îți va subția optic picioarele!

Cum să ne îmbrăcăm la teatru în funcție de tendințele care domină? Pentru iubitorii stilului casual, recomandăm o rochie până la genunchi,cu nasturi și cu mâneci lungi. Optează pentru culori subtile – de ex. bleumarin sau albastru, care vor păstra caracterul elegant al ținutei.

Pantofi cu talpă joasă la teatru?

Pentru spectacolele mai puțin formale, poți alege o ținută puțin mai relaxantă, dar cu un nivel elementar de eleganță. Este demn de subliniat unicitatea situației în ceea ce privește creatorii și artiștii care interpretează pe scenă. Pantalonii tip țigaretă, o bluză spaniolă și o pereche de pantofi lăcuiți, oxford vor fi ideali pentru ocazii de acest gen.

O altă propunere interesantă ar fi lords-urile din piele pentru damă. Talpa și carâmbul bine potrivit cu piciorul, nu numai că vor asigura confortul picioarelor, dar vor adăuga și bun gust ținutei. Optează pentru culori simple – negru, bej sau gri. Dacă îți plac pantofii cu decorațiuni, poți alege o pereche de lords, decorați cu catarame elegante argintii.

În zilele reci de iarnă, pentru ținutele elegante, botinele peste genunchi vor fi de neînlocuit. Acest tip de încălțăminte ar trebui să fie situat pe lista de articole obligatorii pentru garderoba unei femei. Optează pentru botine negre, confecționate din piele delicată sau din piele întoarsă, cu toc înalt și subțire.