Chelsea boots pentru bărbați

Botinele Chelsea erau unul din tipurile de încălțăminte predestinate pentru plimbări în epoca Victoriană. De obicei erau confecționate din piele și aveau talpa vulcanizată, din cauciuc.

Iar prin anii ”60 au devenit iar populare în Marea Britanie datorită trupei Beatles. Astăzi botinele au un loc bine meritat în garderoba bărbaților, fiind cel mai mult purtate prin Anglia, USA și Australia. Și asta pentru că, indiferent de vârstă sau stil, acest model de botine este suficient de versatil încât să se potrivească oricărui bărbat, în orice ocazie. Indiferent dacă merg la un eveniment formal, la birou sau ies în oraș în timpul liber, atât timp cât se păstrează același spectru cromatic, poți obține nenumărate combinații vestimentare.

Sunt câteva reguli importante de port a acestor botine, care nu și-au pierdut actualitatea timp de ultimii 150 de ani:

  1. Dacă alegi stilul clasic, optează pentru botine din piele, neapărat de culoare neagră. Modelele din piele întoarsă neagră merg cu jeans în diferite combinații vestimentare cu aer rock, păstrând negrul predominant în ținută.
  2. În caz că ai costumul de culoare navy sau gri, optează pentru botine de culoare maro, sau maro profund. Ele vor reda stilului sens dublu, cotidian relaxant, dar totdată elegant. Importnat să nu experimentezi cu costume sportive.
  3. Dacă obișnuiești să porți pantaloni sau blugi, botinele maro din piele întorsă se vor potrivi perfect. Ele se asociază cu stilul country, de aceea o pereche de botine roase sau vechi vor evidenția stilul ales. Apropo, în Australia aceste botine mai fac parte din încălțămintea de lucru pentru unii.

  1. Crează ținute în stil englez, o pereche de botine Chelsea negre sau maro, asociate corect cu o pereche de pantaloni țigaretă, o cămașă lungă și un sacou de tweed. Și desigur nu uita despre accesoriul de bază – un fular în jurul gâtului.
  2. Botinele chelsea cu bombeu rotunjit se vor potrivi cel mai bine cu un costum clasic sau casual.
  3. Pentru cei mai îndrăzneți, stiliștii recomandă să asocieze pantalonii țigaretă de tonalități întunecate cu botine colorate la talpă sau total. Pot experimenta chiar cu culori neon, din ultimele tendințe.

  1. Pentru o ținută mai relaxantă, poți alege o pereche de jeans gri, o cămașă simplă și o jachetă biker cu Chelsea boots din piele neagră.
  2. Un trio de nedesprărțit sunt botinele chelsea, o pereche de jeans blu și un palton din lână sau tweed de lungime medie.

Un lucru e cert, botinele Chelsea sunt un articol util în garderoba ta, le poți combina diferit pentru a obține un outfit, care să te reprezinte.