Cum porți BIKER BOOTS

Renumitele biker boots se mai numesc și combat, military boots, grinders, martin și bert. Aceste botine din piele, agresive la prima vedere, au devenit populare încă prin anii ’90 odată cu muzica grunge și ținutele curajoase a starurilor rock. Astăzi renumitele botine sunt purtate de staruri ca Madonna și Bella Hadid oriunde, și la cocktail, și la premiere de filme, și în restaurante luxoase.

Tocmai de aceasta o pereche de biker boots – este investiția perfectă. Le poți ușor combina cu o pereche de șorți și un crop top la un festival muzical, sau iarna cu o geacă din blană, blugi și pulovere călduroase. Ai mai multe posibilități de a le integra în ținutele tale: dacă ești o fire romantică – nu ai decât să adaogi mătase lunecoase sau șifon semitransparent. Despre asocierea cu geaca biker din piele nici nu mai discutăm, ele istoric fac o pereche perfectă. Și dacă tot eziți să-ți suplinești garderoba, uite cum poți ușor integra aceeași pereche de botine cu diferite articole vestimentare în diverse stiluri.

Stilul neo-grunge

Cea mai simplă combinație este crearea unei ținte grunge. Nu te sfii să asortezi cu botinele brutale o pereche de blugi cu rupturi decorative, pulovere deformate, sau cămăși oversize în carouri, de sub care să apară tricouri cu trupa ta preferată și o geacă din piele. Blugii pot fi de orice formă, evazați sau skinny, deschiși sau întunecați – în dependență de talia și gusturile tale. Te poți inspira de la cei mai tari din cultura grunge ca exemplu Nirvana, Soundgarden, The Smashing Pumpkins și Pearl Jeam.

Dacă dorești să balanțezi încălțămintea masivă, atunci optează pentru pantaloni largi. Botinele înalte cu șireturi în asociere cu geaca biker și pantaloni largi vor reda brutalitate ținutei tale. Dacă outfiturile militare nu te inspiră, ia o pereche de pantaloni din velvet și un pulover supradimensionat. Apropo, pantalonii largi nu neapărat să-i bagi în botine, totul depinde de inspirația ta. Important să ții cont de proporții ca să accentuezi talia, de exemplu bagă puloverul în pantaloni, sau strînge-l pe talie cu o geantă de brâu.

Stilul romantic

Joacă pe contrasturi: culorile pastelate, caramelă și pudră fac un duet perfect cu botinele masive, decorate cu diferite detalii ca lanțuri sau curele.  

Asociază piesele neasortabile: rochiile ușoare cu print floral, mătasele “zburătoare” și cele în stil silhouette în combinație cu botinele combat te vor surprinde plăcut și îțî vor deschide o altă perspectivă a modei. Alege rochii scurte petrecute sau rochii midi satinate, botinele permit oricare lungime. Apropo, botinele biker pot fi purtate atât cu ciorapi înalți, cât și pe picior gol, totul depinde de teperatură și dispoziția ta.

Stilul clasic

În pofida stereotipurilor, botinele masive se potrivesc de minune cu ținutele clasice. Ca exemplu, sacoul în carouri din garderoba predestinată culturii de oficiu abia așteaptă un duet mai original, decât clasica împerechere cu botinele stiletto.

Fustele în asociere cu botinele biker, tot sunt o soluție perfectă atât pentru ieșirile mondene, cât și pentru o zi de lucru. Poartă-le cu un palton drept sau o geacă din blană eco și evident cu colanți, fără de care portul devine imposibil iarna. Proprietatea acestor asociații este posibilitatea de a transforma ușor o ținută trendy în una de oficiu, schimbând botinele pe balerini, sau puloverul pe un tricou original și un lanț decorativ pentru a merge la un party. Cel mai probabil că în mare parte ai toate aceste articole în garderoba ta, așadar a rămas doar să le împerechezi după stilul și dispoziția ta.