Cum să porți DESERT BOOT

Se pare că toți, care măcar o dată au încălțat o pereche de Desert Boot, vor confirma într-un glas că ele sunt ușoare și durabile. Părerile se împart doar la capitolul asocierilor de stil. Unii susțin că Desert Boot nu pot fi purtate cu un costum clasic.

Istoria Desert Boot

La sfârșitul anilor ’40 Nathan Clark,asociat al companiei Clarks,pe timpul slujbei sale în Mianme, s-a inspirat de design-ul botinelor, care erau purtate de soldații britanici în Egipt, de unde și provine denumirea ”desert”.

În 1950 Clarks a prezentat prima pereche Desert Boot la expozția de încălțăminte din Chicago. Era modelul clasic cu două perechi de găuri pentru șireturi, care a influențat creșterea popularității în SUA, Marea Britanie, Italia și Franța.

Mai târziu Desert Boot au devenit un articol indispensabil a stilului Casual, fiind purtate de Bob Dylan, The Beatles, Steve McQueen și alte persoane publice.

Cum să-i porți

Desert Boot sunt chiar universale. Le poți încălța cu sau fără șosete. Există două moduri de creare a unei ținute, fie blugi sau pantaloni, de o lungime standardă său răsuflecați. Poți alege șosete scurte, ele nu se vor vedea din botine. Sau dacă îți dorești o ținută mai originală, optează pentru o pereche de șosete lungi, albe sau de culoarea panatlonilor.  

Desert Boot se potrivesc bine cu blugi, cu pantaloni chino și chiar cu pantaloni clasici, dacă nu sunt prea largi. Le poți asocia cu tricouri, polo, cămăși și pulovere. Ar incheia perfect ținuta un sacou, trench, un palton scurt sau o geacă de piele.

Probabil, Desert Boot este cu adevărat cea mai universală încălțăminte pentru port zilnic.

 

Desert Boot și un costum clasic — o asociere controversă, dar totodată o alegere reușită în dependență de stilul fiecăruia. Un exemplu de studiat este fashion show-ul lui Tommy Hilfiger, unde medelele au ieșit în costume clasice de tonalități deschise și întunecate în asociere cu botinele Desert Boot.